Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Programok, események

Ön is tölthet fel hírt ebbe a rovatba! Hogyan?

 • Alkalmi feltöltéshez nem kell regisztrálni, csak jelentkezzen be és használja a "vendeg" felhasználónevet és a "vendeg" jelszót. 
 • Ingyenes hírküldéshez a "Programok, események" rovatba kattints ide!

 • Ha rendszeresen küldene cikkeket, javasoljuk, hogy előbb regisztráljon itt, mert akkor a neve (szervezetének neve) alatt jelennek meg a cikkei. 
 • Ingyenes hírküldéshez a "Programok, események" rovatba kattintson ide!

 • Ingyenes hírküldéshez a "Programok, események" rovatba kattintson ide!

A beküldött anyagok csak szerkesztői jóváhagyás után jelenhetnek meg. A szerkesztés, valamint a publikálás indoklás nélküli megtagadásának jogát fenntartjuk.

 

 

 

Négy napos karácsonyi gasztrohappening a belvárosban.

 

2018. december 19-én 16 órától nyitja meg kapuit a finom PLACC Xmas market, a VII. kerület Budapest, Kazinczy utca 48. alatt, az ELLÁTÓkert-ben!

 

Mindenki visszasírja a régi idők karácsonyi hangulatát, mégis minden évben belecsúszunk ugyanabba a hibába. Az utolsó napokon próbáljuk beszerezni az ajándékokat, már szinte bármit megveszünk, csak mindenkinek legyen valami. Ezt a feszült hangulatot visszük tovább Szentestére. LEGYEN EZ IDÉN MÁSKÉPP! Gyere el és nézd meg a Finom Placc Xmas Market kínálatát és vásárolj olyan ajándékokat, amelyekkel nemcsak jót veszel, hanem jót is teszel. Kiállítóink olyan termelők és feldolgozók, akik szívvel-lélekkel állítják elő termékeiket, amelyekbe kizárólag a legjobb helyi alapanyagok kerülnek. Sőt, erre az alkalomra különleges karácsonyi válogatásokkal is készülnek! Tehát nem egy személytelen bolt milliónyi kínálatából választasz valamit, hanem azoktól vásárolsz, akik készítettétek ezeket a termékeket. Egy finom forralt bor mellett megismerheted történetüket, a finomságok mögött álló embereket is. Ezeket a történeteket tovább tudod adni karácsonykor is, személyessé téve az ajándékozás pillanatait.

 

Mi az, amit nálunk megtalálsz: chilik, sajtok, füstölt húsok, lekvár, bor és pálinkaválogatások, házi csokik és édességek, szörpök, tészták, mézeskalács, többfajta méz és még sokminden … a teljesség igénye nélkül. Illetve különleges kézműves termékek és apróbb egyedi ajándékok...

 

Mi az, amit nálunk NEM találsz meg: műanyag kütyük, világítós zenélő izék, robotkutya (Igazi viszont lesz, a Placc kutyája Zsigmond 🐾)

 

Várunk szeretettel 2018. december 19-20-21-22-én 16 órától – 21 óráig, a VII. kerület Budapest, Kazinczy utca 48. alatt, az ELLÁTÓkert-ben!

 

Everyone is missing the Christmas Spirit, still every year we make the same mistake. We try to buy presents to everyone on the last days under pressure, and we carry over this frustration to Christmas Eve. LET IT BE DIFFERENT THIS YEAR! Come and check out the Finom Placc Xmas Market and buy presents which are not only good, but you do good to others with. Our exhibitors are producers, who make their goods with love with the best, local ingredients only. Moreover, they prepare Special Christmas selections as well. Here you don't have to choose from tons of products from an impersonal store, but from the people who actually make them. Get to know their story and the humans behind these products beside a delicious mulled wine. You can pass on these stories during Christmas and make the gift more personal.

 

What you can find here: chili, cheeses, smoked meats, jam, wine and palinka selections, home made chocolates and sweets, sirups, pastas, gingerbread, honey and many more.

 

What you CAN'T find here: plastic gadgets, loud lighting stuff, robot dogs (but you can meet a real one - the dog of Placc called Zsigmond)

 

We are looking forward to see you on 19-22nd December 2018, from 16:00 to 21:00 at ELLÁTÓkert (48. Kazinczy street, 7th district, Budapest)

 

Facebook: https://www.facebook.com/events/730535107316914/

Ossza meg az információt!

Szathmáry Zsigmond koncertjével zárul a Bach összes orgonaműve című sorozat a Hold utcai templom Bach orgonáján:   S. Bach összes orgonaműve / 14 – Szathmáry Zsigmond december 14, 18.00 óra. Az orgonaművészként, zongoraművészként és karmesterként is világhírű Szathmáry Zsigmond orgonaestje zárja a Bach összes orgonaműve c. 14 koncertből álló sorozatot a Hold utcai templom különleges, Bach orgonáján. Szatmáry Zsigmond 1958 és 1963 között a Zeneakadémián zeneszerzést tanult Szabó Ferencnél és orgonát Gergely Ferencnél, majd Bécsben posztgraduális képzésben vett részt. Ezután Németországba költözött és a Frankfurt Musikhochschule-ban tanult. Ezzel párhuzamosan zeneszerzést tanult és a Darmstädter Internationale Ferienkurse für Neue Musik-ban tanult, Ligeti Györggyel. 1970-ben tette le egyházzenei vizsgáit, ezután kántorként és orgonistaként szolgált a Hamburg-Wellingsbüttelben, majd a brémai katedrálisban. 1972-től Lübeck, Bremen és Hannover konzervatóriumában is tanított, 1978-ban a Hochschule für Musik Freiburg professzora lett. Vendégprofesszor Tokióban és Szöulban, emellett számos európai, észak-amerikai, japán és koreai konzervatóriumban és egyetemeken tart orgona kurzusokat. Orgonistaként, zongoristaként és karmesterként is világhírű. Számos díjat és kitüntetést kapott, többek között a Magyar Köztársaság Liszt Ferenc Bizottsága Liszt Ferenc-jelvénye. 2009-től a Széchenyi Tudományos Akadémia tiszteletbeli tagja. 2007-től a kölni a Szt. Péter katedrális címzetes orgonistája.  Műsor:g-moll fantázia és fúga, BWV 542  a-moll concerto Vivaldi nyomán, BWV 592 Auf meinen lieben Gott, BWV 744c-moll prelúdium és fúga, BWV 546 szünetIn dulci jubilo, BWV 729Pastorella, BWV 590 G-dúr prelúdium és fúga, BWV 541Befejezetlen Contrapunctus a Kunst der Fuge-ból, BWV 1080  Különleges koncertekben lehetett része azoknak, akik a Bach összes orgonaműve című sorozatot végigkísérték a Hold utcai templom Bach-orgonáján. Ez Budapest első olyan orgonája, mely ötvözi a J. S. Bach által használt hangszerek hangzását, továbbá külső megjelenésében is megidézi a 18. század orgonáit. Minden művész keze alatt másképpen szólal meg ez a hangszer, amely a Zeneakadémia orgonaszakos hallgatóinak rendszeres gyakorlóhelye, ezen túl pedig jelentős szerepet tölt be a főváros sokszínű zenei életében is, feledhetetlen pillanatokat szerezve azok számára, akik nyitottak a régi zenei irányzatokra és Bach orgonaművészetére. A sorozat művészeti vezetője Fassang László orgonaművész, a sorozatban mellette eddig olyan jelentős művészek szólaltatták meg ezt a különleges orgonát, mint Christoph Bossert (Németország), Vincent Thévenaz (Svájc), Benjamin-Joseph Steens (Belgium), Karosi Bálint, Tóka Ágoston, Frédéric Champion többek között. December 7-én a Junior Príma díjas Szabó Balázs lép fel, számos nemzetközi orgonaverseny győztese, s végül a sorozatot az idősebb generációt képviselő, külföldön élő Szathmáry Zsigmond orgonaművész, zeneszerző Bach-estje zárja december 14-én.  

Ossza meg az információt!

A 15 éves Antropos.hu kulturális online magazin készítői álmodták meg azt az eseményt, ami tulajdonképpen egy kiállítással egybekötött vásár, ahol közel 60 kreatív alkotó vagy alkotó-csapat vonul fel, hogy megmutassák alkotásaikat, melyeket akár meg is vásárolhatunk.

Ossza meg az információt!

Gájer Bálint karácsonyi koncertjére készül  és  szeretné a White Christmas (Fehér Karácsony) című dalt közösen elénekelni veled (magyarul).

Ossza meg az információt!

Három koncerten hallhatja még a Bach orgonát világhírű művészek kezei alatt!

Ossza meg az információt!

Meghitt és csodálatos pillanatokkal hangolódhatunk rá az idei karácsonyra is.

Ossza meg az információt!

November 9-én folytatódik A Zongora-sorozat a Zeneakadémia Nagytermében,

Ossza meg az információt!

Magyarországon először Super Fight Series

Ossza meg az információt!

Holnaptól te is legyél zöldebb! ... ne csak a szomszéd kertje!

Ossza meg az információt!

Ha minden alkalommal összefacsarodik a szíved, amikor a Bazi nagy görög lagzit vagy a Mamma Miát nézed, és minden vágyad, hogy egy finom italt szürcsölgetve élvezhesd a hamisítatlan görög vendégszeretet, itt az ideje, hogy a tettek mezejére lépj! Az Aegean Airlines-nak hála, ma már Athéntól Rodoszig több mint 30 görög városba juthatunk el Budapestről, méghozzá igencsak baráti áron. Összegyűjtöttük, miért érdemes már most lefoglalni a repjegyet.

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

A Budapest rovat további hírei

A pattanások nem kímélik a tinédzsereket, de sokan felnőttként sem szabadulnak meg tőlük.
A 2018-as alma fogyasztásösztönző kampány jótékonysági felajánlásának keretében 500 kg almát biztosítanak a MikulásGyárnak.
Újabb csőbe húzási módszer veszélyezteti a hiszékeny vagy anyagi nehézségekkel küzdő ingatlan tulajdonosokat és azok tulajdonos társait.
Balázs János Liszt-díjas zongoraművész, Magyarország Érdemes művésze kezdeményezése nyomán hagyományteremtő szándékkal alapították meg a fesztivál díjait 2017-ben.
Az Álomgyár Kiadó nyári sikerkönyve, A szerelem egyenlete elnyerte a világviszonylatban legismertebb és legrangosabb könyves oldal, a Goodreads.com első díját romantikus kategóriában.
A DiningHour egy repülőjegy foglaláshoz hasonló rendszerben, az éttermek csúcsidőszakán kívülre kínál olcsóbb ételeket.
A 15 é ves Antropos.hu kulturális online magazin készítői álmodták meg azt az esem é nyt, ami tulajdonk é ppen egy kiállítással egybek ö t ött v ásár, ahol közel 60 kreatív alkotó vagy alkotó-csapat vonul fel, hogy megmuta ss ák alkotásaikat, melyeket akár meg is vásárolhatunk.
Egri László (1988) Hajdúszoboszlón élő író és költő, akinek nevéhez öt szépirodalmi könyv és számos tanulmány köthető.
Összefogtak Budapest ikonikus utcái, hogy a karácsonyi rohanás helyett rámutassanak az Advent igazi jelentésére. Arra szeretnék ösztönözni a járókelőket, hogy lassuljanak le, töltsék stresszmentesen ezt az időszakot, a pörgést cseréljék élményekre és művészetre.
Gájer Bálint karácsonyi koncertjére készül és szeretné a White Christmas (Fehér Karácsony) című dalt közösen elénekelni veled (magyarul).

hirdetés

Ön is hirdetne?

Budapesti állások

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

hirdetés

Ön is hirdetne?

 


Szolgáltatások Budapesten

Tanuljon gitározni otthon!
(Szolgáltatás / Oktatás, fordítás)

noimage

Online nyelvi kurzus
(Szolgáltatás / Egyéb szolgáltatás)

Online nyelvi kurzus

Coach gyakorlat
(Szolgáltatás / Egyéb szolgáltatás)

Coach gyakorlat

Idősgondozás
(Szolgáltatás / Gyermekfelügyelet, idősgondozás)

noimage

Bécsiszelet Étterem
(Szolgáltatás / Vendéglátás)

Bécsiszelet Étterem

Villanyszerelő-Elektrikus
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Villanyszerelő-Elektrikus

Villanyszerelő-elektrikus
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Villanyszerelő-elektrikus

Mackófalva Napközbeni Gyermekfelügyelet
(Szolgáltatás / Gyermekfelügyelet, idősgondozás)

Mackófalva Napközbeni Gyermekfelügyelet

Festés, tapétázás, szigetelés Budapesten
(Szolgáltatás / Építőipar)

Festés, tapétázás, szigetelés Budapesten

Ivanonits vízvezeték szerelő Budapest
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Ivanonits vízvezeték szerelő Budapest

Számítógép javítás fix 6000 Ft-ért a XVI.-ban és környékén
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Számítógép javítás fix 6000 Ft-ért a XVI.-ban és környékén

hirdetés

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó