Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech
 1. február 17-25.

MOMKULT, ZENEAKADÉMIA, MÜPA, ÓBUDAI TÁRSASKÖR

Alapító és művészeti vezető Balázs János Liszt és Prima-díjas zongoraművész, Érdemes Művész

 

Negyedik alkalommal rendezik meg a Cziffra György zongoraművész emlékének ápolására létrehozott klasszikuszenei fesztivált, amely a kezdetek óta nyitott művészetszemlélettel, műfajilag befogadó programstruktúrával, a névadó szellemi hagyatékát, művészi örökségét méltóképpen ápolva várja a közönséget több helyszínen, világhírű fellépőkkel. A Balázs János Liszt- és Prima-díjas zongoraművész, Érdemes Művész által alapított fesztiválhoz idén is számos megelőző program kapcsolódik már november elejétől, úgy, mint kiállítás, mesterkurzus, street piano koncertek, vagy a gyerekeknek szóló programok.  A február 17. és 25. között tartó fesztivál sokszínű estjein minden műfajból a legkiemelkedőbb művészek lépnek fel: José Cura (AR), Bogányi Gergely, Várdai István, Miklósa Erika, Lajkó Félix, Isabelle Oehmichen (F), Massimo Mercelli (I), a Kállai Vonósnégyes, Rúzsa Magdolna, Lukács Miklós, Balogh Kálmán, Nagy-Kálózy Eszter, Lackfi János, a Hot Jazz Band, Sárközi Lajos és zenekara, Káel Norbert, Mocsári Károly, Oravecz György, a művészeti vezető Balázs János, Dr. Freund Tamás agykutató, valamint a Virtuózok és a Cziffra fesztivál ifjú tehetségei is a CZF vendégei lesznek.

Balázs János Liszt-díjas zongoraművész, Magyarország Érdemes Művésze 2016 februárjában hívta életre a Cziffra György Fesztivált a Nemzeti Kulturális Alap és a MOM Kulturális Központ támogatásával. A Fesztivál alapküldetése, hogy Cziffra György magas művészi színvonalú életművét, zenei és szellemi hagyatékát méltóképpen megőrizze és ápolja, illetve folytassa azt a fiatal művészeket felkaroló munkát, amely a világhírű magyar zongoraművész életében oly nagy hangsúlyt kapott. Az a befogadó, műfajilag nyitott művészetszemlélet és innovatív munkamódszer, amellyel Cziffra György élt és dolgozott, jellemzi a Fesztivált is: a klasszikus zenei koncertek mellett minden évben improvizatív és jazz estek is helyet kapnak, a rendezvénysorozat kiemelt megjelenést biztosít a fiatal művészeknek és figyelmet fordít a gyerekek klasszikus zenei műveltségének fontosságára is. A társművészetek bevonásával több kiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők a fesztivál alatt. Az elmúlt három évben többek között Rost Andrea, Szulák Andrea, Mischa Maisky, Fazil Say, Lajkó Félix, Vásáry Tamás, a Kelemen Quartet, Jandó Jenő, Szakcsi Lakatos Béla, Snétberger Ferenc, Malek Andrea, Szulák Andrea, Sárik Péter, Miklósa Erika, Arcadi Volodos, Pierre-Laurent Aimard, Presser Gábor, Darko Brlek, Masin Gwendolyn és a Hot Jazz Band állt színpadra Balázs János meghívására a fesztiválon.

„…Hisszük, hogy Cziffra György a világ legnagyobbjainak járó sikereit kiemelkedő tehetségén túl a munkába vetett hitének, a megalkuvást nem tűrő, mindig a legmagasabb minőség elérésére való törekvésének, az öncélú csillogástól mentes ügy iránti szeretetének és elkötelezettségének köszönhette. Fordulatokban gazdag élete, kitartása és sikerei nemcsak a mai kor fiatal zeneművészei, hanem mindnyájunk számára példaértékű lehet....” (Balázs János alapító, művészeti vezető)

2019-ben a MOM Kulturális Központ, a fesztivál főszervezője mellett a Zeneakadémia Nagyterme és a MÜPA ad otthont a programoknak, a „nulladik nap” műsorának pedig az Óbudai Társaskör lesz a helyszíne. A Fesztivál főtámogatója a 2019-es évben az MVM Magyar Villamos Művek Zrt., legnagyobb magántámogatója Várkonyi Attila (FastVentures). A sikeres megvalósításhoz az NKA, a Hegyvidéki Önkormányzat, a Violin Travel, Rekeczky Csaba, Kőbánya Önkormányzata, a 13. Kerületi Önkormányzat, Budafok-Tétény Önkormányzata mellett a Szamos Marcipán Kft., a Takler Pincészet, az Opera Zongoraterem, az Archimedia Kft. és a Molnár C. Pál Galéria is nagyban hozzájárult. 

2019-ben olyan művészek tisztelik meg fellépésükkel a fesztivált, mint a sztártenor José Cura, a Fondation Cziffra művészeti vezetője Isabelle Oehmichen zongoraművész, Massimo Mercelli fuvolaművész. Fellép Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekesnő és Lajkó Félix Liszt-díjas hegedűvirtuóz, akik Balázs János zongoraművésszel adnak hármasban koncertet. Ott lesz Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész, Várdai István Liszt-díjas csellóművész és a Kossuth-díjas Hot Jazz Band is. A legkiemelkedőbb fiatal cigányprímás, a Junior Prima Díjas Sárközi Lajos és zenekara ismét a bárest közreműködő zenekara lesz, először lép fel a sorozatban a jazzben és klasszikus zenében egyaránt otthonosan mozgó Káel Norbert zongoraművész. A nulladik nap programjában Mocsári Károly és Oravecz György zongoraművészek adnak koncertet, a nyitónapon pedig a Kállai Vonósnégyest is hallhatjuk. A művészetet és a tudományt összekapcsoló események sorába illeszkedik a katarzisról szóló kerekasztal beszélgetés Dr. Freund Tamás Széchenyi-díjas agykutatóval, Lackfi János Prima Primissima-díjas költővel, Nagy-Kálózy Eszter Kossuth-díjas színművésszel, Lukács Miklós és Balogh Kálmán Magyar Örökség-díjas cimbalom művészekkel. Az igényes könnyű műfajt képviseli idén a fesztiválon Rúzsa Magdolna Máté Péter-díjas énekesnő, aki Balázs János kíséretében lép színpadra.  A gyerekeknek szóló Hangszerbemutató koncert a Cziffra Fesztivál és a Virtuózok fiatal díjazottjainak közreműködésével valósul meg.

CZF Díjak

A 2019-es Fesztivál keretein belül a gálakoncerten február 24-én este a Zeneakadémián újra átadásra kerülnek a Cziffra Fesztivál Életműdíjai, a Cziffra Fesztivál Tehetség-díjai és Ifjú Tehetség-díjai, amelyek hazánk legkiemelkedőbb művészeinek és legtehetségesebb fiataljainak nyújtanak anyagi és erkölcsi támogatást. A díjak támogatását a 13. kerületi Önkormányzat, a Kőbányai és Budafok-Tétény Önkormányzata biztosítja. Az előző években Cziffra Fesztivál Életműdíjat kapott Vásáry Tamás zongoraművész és Jakobi László csellóművész, hangversenyrendező (2017), Ránki Dezső, Kétszeres Kossuth-díjas zongoraművész és Csonka András, a Zeneakadémia Kulturális Igazgatója (2018). Cziffra Fesztivál Tehetség-díjat kapott: Ránki Fülöp zongoraművész és Kállai Ernő hegedűművész (2017), Devich Gergely Junior Prima díjas gordonkaművész és Horti Lilla, Junior Prima díjas operaénekes (2018). Cziffra Fesztivál Ifjú Tehetség-díjat kapott Kokics Dorina Fanni, klarinét (2017), Naim Tichiti, hegedű és Antalóczy Máté, hegedű (2018)

A Fesztivál gasztronómiai érdekességei

„Senki nem válhat hallhatatlanná addig, amíg nem neveznek el róla egy ételt.” (Sztravinszkij)

Egy zenei fesztiválhoz, a fesztivál hangulathoz hozzátartoznak a gasztronómiai élmények. Az első fesztiválon nagy sikert aratott a Szamos Cukrászda által megalkotott Cziffra szelet, amely a fesztivál ideje alatt újra megtalálható lesz a Szamos üzletek kínálatában. A Takler Pincészet csúcsborainak felhasználásával megalkotott és a második fesztiválon bemutatott Cuvée a Rubato nevet kapta és azóta is igazi kuriózum a borfogyasztók körében. A Takler Pincészet minden évben a fesztivál idejére palackozza be az előző évi, tölgyfahordóban érlelt nemes cuvéet.

 

Ossza meg az információt!

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, az Európai Unió Safer Internet Programjának (SIP) hazai konzorciumvezetője összesítette 2018-as oktatási tevékenységét. A szervezet a korábbi évekhez hasonlóan tavaly is kötetlen, játékos, interaktív formában hívta fel a szülők, pedagógusok, gyermekek figyelmét az internethasználatból fakadó esetleges veszélyekre, azok kivédésének lehetőségeire, és az internet által kínált pozitív lehetőségekre, azok hasznos felhasználására.
Internetbiztonsági foglalkozások, előadások egész Magyarországon
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a program itthoni koordinátora és tudatosságnövelő központja, oktatói az internet biztonságos használatának oktatásával, tudatosításával foglalkoznak. Ennek érdekében 2018-ban a SIP oktatói közel 38 000 felhasználót oktattak. A 29 176 gyerek mellett 8789 tanárt, szülőt és döntéshozót is továbbképeztek, 265 különböző budapesti és 91 vidéki helyszínen, összesen 582 alkalommal.
A gyerekek, szülők és pedagógusok minden településen érdeklődve fogadták az oktatókat. Az előadások számos esetben kötetlen beszélgetésekké alakultak át, ahol a résztvevők saját tapasztalataikat osztották meg egymással.
Az év során két különböző, az internetbiztonság témájában kiírt pályázatunkra közel 200 gyerek jelentkezett három különböző korcsoportban – általános iskola alsó-, felső osztályai és középiskola –, nemcsak budapesti, hanem számos vidéki oktatási intézményből is. A nyertesek pénzjutalmat és értékes tárgyjutalmat kaptak.

Éves áttekintés, mérföldkövek
2018. február 6-án, a Biztonságos Internet Napon Szervezetünk egy egynapos programmal és egy pályázattal készült. A pályázatra közel 70 pályamunka érkezett be, a rendezvény során pedig az érdeklődők különböző szakemberekkel találkozhattak és beszélgethettek az internetbiztonságról.
2018 áprilisában ismét csatlakoztunk a Digitális Témahéthez, ekkor 17 budapesti és 54 vidéki intézményben összesen 165 órát tartottak oktatóink. A SIP idén is csatlakozik ehhez a programhoz, április 8-12. között.
2018. május 26-27-én, a Városligeti Gyereknapon felállított Biztonságos Internet sátrunkban támogatóink, partnereink, informatikai cégek, döntéshozók és önkéntesek az addiginál is nagyobb létszámban várták a sátor látogatóit, ahol a két nap során több mint tízezren fordultak meg. Itt az internetbiztonsághoz, adatvédelemhez kapcsolódó kalandos játékok, labirintus, különböző kézműves-foglalkozások és logikai játékok várták a gyerekeket és szüleiket.
A mozgalmas tanévet kalandokkal teli nyár követte. A nyári szünet idején közel száz szabadtéri rendezvényre, témanapra, témahétre, tematikus táborra, nyáritáborra, programozó táborba hívták a SIP oktatóit, ahol interaktív foglalkozások keretében, játékos formában beszélgethettünk a kíváncsi gyerekekkel.
Október 2-án rendeztük meg az V. Internetkonferenciát, „Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” címmel a Magyar Tudományos Akadémián, ahol a 23 előadást több mint 300 hallgató követte a helyszínen. Az előadásokat élőben is közvetítettük a neten, ezek jelenleg is elérhetőek szervezetünk Youtube csatornáján és a www.gyermekmento.hu honlapon is.
2018-ban ezen kívül több hazai és külföldi konferencián is részt vettünk, melyeken az alábbi témakörökben tartottunk előadást: internetbiztonság témájában szervezett nemzetközi szimpóziumon Szörényváron és a Kárpát-medencei Gyermekvédelmi Konferencián, Csíksomlyón (Erdély), de részt vettünk a V4+ és Keleti Partnerség Szakértői Szemináriumán is Budapesten.
2018-ban munkánkat a Microsoft is támogatta a Cash Grant Projekt keretében, mely segítségével további iskolákhoz és gyerekekhez juthattunk el. Ugyancsak a Cash Grant Projekt keretében a Logiscool segítségével a gyerekek a kódolásról is tanulhattak.
Ezen kívül az év során még olyan egyetemekkel is együttműködtünk (ELTE, Neumann János Egyetem, Kecskemét), ahol a Pedagógusképző Kar hallgatóinak is beszélhettünk az internet biztonságos használatának fontosságáról az oktatásban.
Fiatalokból álló Youth Panel-csapatunk 2018 során újabb lelkes tagokkal bővült, illetve kiválasztottuk azt a fiatalt is, aki programunkat Brüsszelben képviselhette a most már éves rendszerességgel megrendezésre kerülő Safer Internet Fórumon.
Az évet egy megtisztelő, baráti látogatással zártuk, hiszen Budapesten fogadhattuk a Program nemzetközi koordinációját irányító csapatának brüsszeli képviselőjét.
Továbbra is megunhatatlan a Lájkvadász társasjátékunk A „Lájkvadász” nevű társasjáték egy saját fejlesztésű offline társas, mely edukatív módon vezeti rá a játékosokat arra, hogy mit szabad tenni a világhálón, illetve hogyan lehet elkerülni az internet különböző veszélyeit. A játék során a gyerekeknek különböző feladatokat kell teljesíteniük, szituációs szerepjátékok vannak, melyekből nemcsak tanulni tudnak játékostársaiktól, de olyan hasznos tanácsokat, információkat is megtudhatnak, amelyek segítségével tudatos felhasználókká válhatnak. A társast az oktatók rendszeresen viszik magukkal a rendezvényekre, foglalkozásokra, amellyel még könnyebben és közvetlenebbül tudják megszólítani a gyerekeket, hisz játékosan, kötetlen formában nagyon sok hasznos információ adható át vele. A társasjáték nagyon népszerű a pedagógusok körében is. A játék továbbfejlesztett verziója is közkedvelt volt a nagyobb rendezvényeken, melyet már nem csak az asztalnál, hanem szabad téren, élőbábus megoldással is lehet használni. Lájkvadászunk továbbra is megrendelhető ingyenesen a Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Ossza meg az információt!

Az aktív kikapcsolódás és a kaland áll a 2019-es Utazás kiállítás
középpontjában. Magyarország első számú turisztikai vásárán 30
ország 300 kiállítója mutatja be újdonságait február 21–24. között a
HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A szervezők idén a látogatók
mind teljesebb körű kiszolgálása érdekében egy „régi- új”
társkiállítással, a már eddig is sikeres Budapest Boat Show-val együtt
rendezik meg az eseményt.
Az idei Utazás kiállításon, amely Magyarország legnagyobb turisztikai
seregszemléje az érdeklődők egy időben és egy helyen kaphatnak meg minden
információt a legtöbb desztinációról, bel- és külföldi nyaralóhelyekről,
szálláshelyekről.
Millió program – egy helyen
A számos program közül kiemelkedik a már tavaly is népszerűnek bizonyult
Aktív sziget, amelyen a látogatók virtuális segítséggel járhatják be az ország
legszebb tájait. Az új virtuális tartalmak között lesz szabadulószoba, biciklitúra
és katonai sátor-kaland. A Blogger Corner-en találkozhatnak a legismertebb
utazó bloggerekkel, akik megosztják a tapasztalataikat, és hasznos
tanácsokkal látják el az utazókat. A kiállítás idején rendezik a Járatlan
Utakon Fesztivált, Magyarország legnagyobb, független és extrém utazókat
megszólító rendezvényét. Ezen a szervezők több mint 60 előadást, workshop
és kerekasztal-beszélgetést terveznek az aktív turizmus, a
környezettudatosság és a fenntartható turizmus témákban.
A Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ házigazda városként egy 400 m2-
es interaktív élményeket kínáló standot épít fel Budapest Európa
Sportfővárosa cím apropóján. A nyitott „élmény aréna” középpontjában
felállított életnagyságú bokszringben folyamatos kulturális programokkal,
sport- és táncbemutatókkal várják a kiállítás vendégeit. A látogatók a
színpadon találkozhatnak sztársportolókkal és a Sportfőváros hivatalos
nagyköveteivel.
A hazai lakókocsi és lakóautó kínálat egészét felvonultató KARAVÁN SZALONban
több mint 50 járművet és az eddiginél is nagyobb számú eszközt mutatnak
be a látogatóknak. Megtalálhatók lesznek itt a kempingezéshez kapcsolódó
szolgáltatók, felszerelések és kiegészítők, valamint bemutatkoznak hazai és
nemzetközi kempingszövetségek és maguk a kempingek is.
Minden eddiginél nagyobb alapterületen (800 nm), interaktív programokkal
várja az érdeklődőket az Afrika Expo, amely 2011 óta Kelet-Közép Európa
egyetlen, első, ezáltal legexkluzívabb négy napos nemzetközi Afrika tematikus
fóruma.
A színpadon a Momentán Társulat improvizációs előadása mellett más
izgalmas produkciók és érdekes beszélgetések várják az érdeklődőket.
A kiállításhoz ezúttal is számos szakmai program kapcsolódik. A turisztikai
fejlesztések, a kiemelt régiók mellett ezúttal a sportturizmus lesz a
fókuszban. Az előadók között többek között ott lesz Révész Máriusz
Kerékpározásért és Aktív Kikapcsolódásért Felelős Kormánybiztos, Czene Attila,
a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke, és Holczhauser András, a Magyar
Vitorlás Szövetség főtitkára.
A Diák Szakmai Napon, amelyen az Európai Unió EU Next Tourism Generation
projektje is bemutatkozik, most hat magyarországi egyetem hallgatói mutatják
be turisztikai témájú projektjeiket, szakmai zsűri előtt.
A kiállítás második napjától működik a Kölyökpark gyermekjátszó és -
megőrző, ahol a 3 évesnél idősebb gyermekekkel szakképzett animátorok
foglalkoznak.
Ahol Afrika és az Alföld találkozik – díszvendégek az Utazáson
Algéria az idei Utazás kiállítás külföldi díszvendége. A kiállításon zenével,
gasztronómiával, izgalmas tájakkal és kalandos programokkal mutatkozik be
az afrikai kontinens legnagyobb országa
A belföldi díszvendég ezúttal Bács-Kiskun megye és Kecskemét. Az ország
legnagyobb területű megyéje 28 település és 6 szervezet összefogásával
mutatja be sokszínű vidékét. A látogatók a kiállítás ideje alatt megismerhetik a
hajósi pincesort, a bugaci pusztát, képzeletben egy sétát tehetnek a bajai
Duna-parton, csobbanhatnak a félegyházi fürdőben, megcsodálhatják a
kecskeméti Cifrapalotát, és természetesen megkóstolhatják a bajai halászlét,
az alföldi borokat és a kecskeméti barackpálinkát.
A kiállítás kulturális díszvendége a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti
Várprogram. A 39 műemléket – 20 kastély és 19 vár – magában foglaló
projekt fejlesztéseinek köszönhetően ezek az épületek nemcsak régi
szépségüket nyerik vissza, hanem új funkciókkal is gazdagodnak. Egyebek
mellett ezeket mutatják be az Utazás kiállításon, ahol az érdeklődők ízelítőt
kaphatnak egy-egy helyszín hangulatából. A cél – a programok gazdái szerint –
az, hogy a komplex funkciót betöltő objektumok egységes rendszerbe foglalt
láncot alkossanak a jövőben egységes, nyugat-európai színvonalú turisztikai
desztinációként.
A kiállítás idején a látogatók nyereményjátékon vehetnek részt, amelyen a
díszvendégek által felajánlott 30 értékes nyeremény bármelyikét
megnyerhetik. A fődíj algériai utazás és hazai, családi wellness üdülés. A
játékszelvények a kiállítás idején a Fogadócsarnokokban találhatók.
A kiállításról és a programokról bővebben a http://utazas.hungexpo.hu/
oldalon tájékozódhat.

Ossza meg az információt!

„A mezőgazdaság sokféle. A mezőgazdaság izgalmas. A mezőgazdaságban hihetetlen
innovációk valósulnak meg. A gazdálkodók számára pedig a növénnyel-, a földdel-, a
haszonállatokkal és a traktorokkal dolgozni leginkább életformát jelent.” – fogalmazta meg
Bolyki Bence, az Agroinform.hu portál vezetője a PREGA Konferencia és Kiállítás
sajtótájékoztatóján.
De vajon mi a véleménye a mezőgazdaságról és a gazdálkodókról a
fogyasztóknak és mennyit tudnak a táplálék előállításáról?

Ma Magyarországon sokan előbb jutnak el Londonba vagy Párizsba, mint a magyar vidékre.
Eltávolodtunk attól az életformától, amikor az emberek széles rétege részt vett a búza-, a
napraforgó-, vagy akár a szőlőtermesztés folyamataiban.
Az egészséges élelmiszerek és az ezt megkönnyítő precíziós gazdálkodás népszerűsítésére idén
nagykövetet választott a PREGA konferenciasorozat szervezője: az első PREGA nagykövet így
Szécsi Zoltán olimpikon lett.
Háromszoros olimpiai bajnokunk idén a precíziós gazdálkodás nagykövete
Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó 2012-ben indult el a gazdálkodás útján –
és akkori döntése a mezőgazdaság mellett egy pillanat műve volt. Mára ebből a döntésből
életforma, speciális gondolkodásmód és szerelem lett. A precíziós gazdálkodás Zoltán számára
nem csupán a vetőmag-, növényvédőszer- és műtrágya-megtakarítás szempontjából fontos,
olimpikonunk sokkal inkább az egészséges élelmiszer-előállítás szempontjából és a fogyasztók
egészségvédelme érdekében hirdeti a legmagasabb szintű technológiák alkalmazását a
gazdálkodók körében.
„Kevesebb vegyszer használata következtében magasabb minőségű,
kiváló élelmiszer kerülhet mindenki asztalára.” – hangsúlyozta a
precíziós gazdálkodás kedvező hatásait Szecska.
Mint a rendezvény nagykövete arról is beszélt, hogy a precíziós gazdálkodás nemcsak a
termelők számára hasznos, hanem így a mindennapokban az emberek számára is. Majd hozzá
tette, hogy “amit itt látunk Gyermelyen az egy technikai csúcs, nemzetközi szinten is. Itt ezen a
helyen most, a már betakarítást követő, magas színvonalú feldolgozást nézhetjük meg. Arra
biztatok mindenkit, ismerje meg azt, hogy van a mezőgazdaságnak innovatív arca is. Sőt emberi
arca is van.
A gazdák számára pedig ez nem csak egy munka, hanem hivatás, és
egy életforma is.”

Szécsi Zoltán az állattartás és növénytermesztés mellett komoly terveket fontolgat az
elkövetkezendő évekre. A természetközeli technológiával megtermelt rozst és búzát teljes
kiőrlésű lisztté dolgozná, amiből pedig egészséges kenyér készülne.
Bolyki Bence, az agroinform.hu portálvezetője, a PREGA konferencia és kiállítás főszervezője
elmondta: “a kétnapos rendezvényre Budapesten kerül sor február 19-20-án. Az eseményen az
érdeklődők elméleti és gyakorlati kérdésekre egyaránt választ kaphatnak a témával
kapcsolatban, hiszen csaknem 100 előadást hallgathatnak meg. Továbbá számos modern
alkalmazással is megismerkedhetnek például a talajművelés, a növényvédelem, a
vízgazdálkodás, a térinformatika területén. Nagyon büszkék vagyunk, hogy egy olimpiai bajnok
az agrárszektor mellette tette le a sport utáni életében a voksot, és a kiváló élelmiszerek
előállításának népszerűsítésében velünk együtt részt vesz.“

Ossza meg az információt!

Jövő hét kedden és szerdán tartják, immár ötödik
alkalommal, a PREGA (precíziós gazdálkodásról szóló) konferenciát és kiállítást Budapesten,
ahol az agráriumban használható legkorszerűbb digitális technológiákat mutatják be és vitatják
meg a résztvevők - közölte Bolyki Bence, az agroinform.hu portál vezetője, a rendezvény
főszervezője.

Bolyki Bence ismertette, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), az Agrármarketing
Centrum (AMC) és az Agroinform.hu által rendezett kétnapos rendezvényen az érdeklődők
elméleti és gyakorlati kérdésekre egyaránt választ kaphatnak a precíziós gazdálkodásról,
csaknem száz előadást hallgathatnak meg. Továbbá számos modern alkalmazással is
megismerkedhetnek, például a talajművelés, a növényvédelem, a vízgazdálkodás, a
térinformatika területén. A programot workshopok, gazdálkodói és szakértői kerekasztal-
beszélgetések és a precíziós gazdálkodás bevezetése előtt állók számára szakmai tanácsok is
színesítik. A kiállítótérben pedig több mint 40 szakmai kiállító mutatja be termékeit és
újdonságait.
Tavaly a résztvevők száma meghaladta a 800-at, idén eddig több mint ezren jelezték
részvételüket a rendezvényre. További információk és a részletes program a www.prega.hu

oldalán érhető el.

Ossza meg az információt!

https://image.freemail.hu/image/embed/eyJraWQiOiJrMSIsImFsZyI6IlJTMjU2In0.eyJpc3MiOiJGTSIsImp0aSI6IkV3UThsdVAzYmFLTUtOMUVOX09GTFEiLCJpYXQiOjE1NTAxNzAwODcsImV4cCI6MTU1MDE3MzY4Nywic3ViIjoiNTM2NTU4MiIsIm1zZ0lkcyI6IjUzNjU1ODIuNjM5NTk1MDE5NSIsImF0dElkcyI6ImltYWdlMDAxLmpwZ0AwMUQ0Qjg4MS5DNDA3QkI0MCJ9.W4hdzRIir8ZdUPdra_9DL-sDwNG7l9NZ27-w2WKZvWkofDnupsZ5fZHr61UaX6VkaRs3FvsAWIlIUB7kn9w37nQLTPPnC0DTzeEevsa0xKFqpsNK2IacKGyh0AW5caH0QoF8YAWfpX-DZrRZ21hNrZq0F3IfKtoIYRqQuxhKRL0MYzPbAzTQr9Sb2dCIFANqhWzWwwbXWX7aQszgOWh4rPBi1nnhtRSQuMGGRP5MBtejUhG__at6V3CfhW6UXok1Ts1kphxgu3gprJiZ0Uy3KKybwg12JOme_iiEsLClwN8igjbfcYHJchUVcuCVn00U5PnRzTsjPvVcVo8s4hJQqw OMÉK 2019 sajtótájékoztató 20190214.jpg

 

A kiállítók március végéig kedvezményesen jelentkezhetnek.

Professzionalitás, nemzetköziség és innováció jellemzi majd az idén élelmiszeriparra fókuszáló, 2019. szeptember 26-29. között, immár 79. alkalommal megrendezendő Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárt (OMÉK). Az eseményt Nagy István agrárminiszter jelentette be, a kiállítás koncepcióját pedig Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője ismertette.

Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár Magyarország legrégebbi és legnagyobb tradíciókkal bíró agrárgazdasági rendezvénye, amely több mint 100 éves múltra tekint vissza. A 2019-ben 79. alkalommal életre hívott eseményt Budapesten, a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban, 2019. szeptember 26-29. között rendezi a szaktárca és az Agrármarketing Centrum.

Az eseményt bejelentő sajtótájékoztatón Nagy István agrárminiszter hangsúlyozta: az OMÉK az agrárium ünnepe, hiszen a kiállítás minden alkalommal felvonultatja a magyar mező- és élelmiszergazdaság termékeit, a kertészeti-, mezőgazdasági-, élelmiszeripari-, technológiai újdonságokat és a legkiválóbb magyar termékek különleges tárházát.

Az agrárminiszter szerint a vásár legfontosabb céljai között szerepel az üzleti szerep erősítése és a fiatalok megszólítása: „Az OMÉK egyik legfőbb célja a termelők, kereskedők és fogyasztók közti kapcsolat és bizalom elmélyítése, bővítése, ezáltal a magyar kereskedelem fejlesztése. Ugyanakkor fontos szempont az üzleti szempontú professzionalitás és a nemzetköziség előtérbe helyezése, üzletember találkozók szervezése”- tette hozzá.

A tárcavezető kiemelte, az OMÉK kiváló alkalom arra, hogy a mezőgazdaságot a fiatalok körében népszerűsítse. „Ennek érdekében <élmény gazdaság> kialakítását tervezzük, melynek keretében az agrárgazdaságot innovatív módon, élményszerűen mutatjuk be” – hívta fel a figyelmet a vásár egyik programelemére a miniszter.

A 79. OMÉK számos tekintetben újszerűbb, programdúsabb esemény lesz a két évvel ezelőttinél. Miközben a kiállítás megtartja közönségvásár jellegét, olyan, a napjainkban megkerülhetetlen kérdésekre helyezi a hangsúlyt, mint a fenntarthatóság, a fogyasztói tudatosság növelése, az élelmiszerágazat minél sokrétűbb bemutatása, az agrárdigitalizáció és az agrárinnovációk megismertetése, valamint az agrárpálya vonzóvá tétele.

A 2019-es OMÉK kiállítást a hatékonyság jegyében térben és időben is koncentráltan valósítjuk meg. Ez azt jelenti, hogy a fajtaállat- és a gépbemutatót vidéki helyszíneken, OMÉK előrendezvényként szervezzük meg, továbbá a kiállítást 4 napra koncentráljuk. A rendezvény első napja szakmai nap lesz, majd a nagyközönséget, a családokat és a szakma diákjait várjuk” – mondta el Ondré Péter, a vásárt szervező Agrármarketing Centrum ügyvezetője, aki szerint a szervezők nem titkolt célja, hogy a kiállítás Kelet-Közép-Európa meghatározó eseménye legyen.

A cégvezető hozzátette: a 2019-es OMÉK hangsúlyozottan fókuszál az élelmiszeripar, a professzionalitás, a nemzetköziség és az innováció területeire. „Az élelmiszerinnováció témakörét kiemelten kezeljük, ennek érdekében innovációs pályázatot hirdetünk és díjat adunk át, amelynek célja, hogy a magyar élelmiszeripari gyártókat ösztönözzük az innovatív, nemzetközileg is versenyképes termékek előállítására”- emelte ki Ondré Péter.

Az ügyvezető felhívta a figyelmet a vásár weboldalára is, ahonnan már letölthetőek a kiállítók számára a jelentkezési lapok. A 2019. március 30-ig jelentkezők ún. early bird kedvezménnyel vásárolhatnak kiállítói helyet. A https://omek.amc.hu oldalra a szervezők folyamatosan töltik fel a vásárral kapcsolatos aktuális információkat, híreket és programokat.

 

Ossza meg az információt!

Nem lehet túl korán kezdeni. Egyre több gyerek érzi magáénak a kifutót Magyarországon is, több ezren jelentkeznek, hogy modellek lehessenek - mondja Bartalovics Ildikó, a Fashion Kids Hungary Modellügynökség vezetője. Nem lehet túl korán kezdeni a divatot! Magyarországon egyre elterjedtebb, hogy a szülők a gyermekeiket úgy öltöztetik mint a felnőtteket. A kicsik is szeretnek csinosan öltözni, divatos ruhákban járni - és ez magával hozza a gyerekdivat piacának erősödését. A Fashion Kids Hungary Modellügynökséget rendszeresen keresik meg divatmárkák azzal, hogy gyermekmodelleket szeretnének felkérni különböző feladatokra, és szerencsére nem kell elutasítaniuk a felkéréseket, hiszen több ezer kis modell jelentkezik hozzájuk. Legutóbb Dubajban az egyik ismert gyermekruha márka forgalmazója kérte fel az ügynökséget, hogy gyermekmodelleket és fotóst biztosítson a márciusi kiutazás alkalmával. A Fashion Kids Hungary hamarosan egy komplett modell csapattal utazik ki Dubajba: 15 magyar gyermekmodell fog fellépni a nemzetközi Kids Fashion shown. "A magyar gyerekek nagyon szépek és ügyesek, ezért nem csak itthon, hanem a külpiacokon is erősek tudunk lenni. Modelliskolánkban 4 és 13 év közötti csemetéknek tanítjuk meg a szakmát, ezzel pedig nem csak kereseti lehetőséget biztosítunk nekik, hanem megtanulnak szépen öltözködni, színpadon mozogni, sminkelni, hajat készíteni" - mondta Bartalovics Ildikó, a Fashion Kids Hungary Modellügynökség vezetője, aki hozzátette: hamarosan elindítják az ország első gyermekmodell magazinját is. A gyermekmodellek legutóbb egy izgalmas fotózáson vettek részt, ahol több hazai márka ruháiban pózoltak Szabó Sándor fotós kamerája előtt. A képeken látható ruhákat divattervezők biztosították. A színpadi mozgás betanításában Hunyadi Donatella és Mező Tibor Justin vettek részt. Ha kedvet érzel a modellkedésre, jelentkezz hozzánk! Fashionkids Hungary  Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ossza meg az információt!

Dizájn szálloda és a fiatalabb generációknak szánt csomagok lehetnek az idei nyár új szenzációi?

Menő dizájn, street-food, koktélbárok, wifi, DJ-k, a napszaknak megfelelő zenei ütemek, amelyek egészen estig kísérnek - az Y és Z generáció tagjai ilyen, kissé formabontó nyaralásra vágynak. Ez az új, digitális szabadságra és igényes környezetre épülő életérzés hívta életre azokat a dizájn szállodákat, amelyek az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Erre az igazi modern életérzésre építő nyaraló csomagok lehetnek az idei év turisztikai újdonságai közül a leginkább keresettek a magyar fiatalok körében is a Neckermann szerint.

 

 

Cook’s Club: minden a digitális generáció igényeihez igazítva

A Thomas Cook Csoporthoz tartozó Neckermann Magyarország idén budapesti indulással elérhetővé tette kínálatában az új generációk igényeinek is megfelelő nyaralást kínáló Cook's Club dizájn szállodákat. A Cook's Club a butikhotel sikereire épít: fiatalos stílus, igényes ellátás és a digitális generációk minden igényeit kiszolgáló szolgáltatások, mindez olyan áron, amely szélesebb közönséget vonzhat majd a cég tervei szerint. A Cook’s Club szállodák a bohém életérzés kedvelői és az ínyencek igazi paradicsoma.

 

Modern utazók igényes party szállodája: ilyen egy igazi Y generációs tengerparti nyaralás…

„A Cook's Club a modern utazók számára fontos dolgokra fókuszál: egyszerű tervezés, gasztro élmény, élénk légkör éjjel-nappal. Azt reméljük, hogy a magyar fiatalok számára is vonzó alternatívát nyújt majd igényes és izgalmas hangulatával a Cook’s Club új, dizájn hotel. Idén hét desztinációra kínálunk utakat.” – mondta el dr. Békefi Veronika, a Neckermann ügyvezető igazgatója. A szakember hozzátette, hogy kutatások szerint, az Y generáció számára komoly motivációt jelent a mindennapi munkában, hogy az így szerzett jövedelmet utazásra, vagy még inkább élményszerzésre költse. De azt is látják, hogy a fiatalok nagyon meggondolják mire költsenek.

Az egy hetes utazás reggelivel, csúcsszezonon kívül már 516,- EUR/fő ártól (kb. 165.000 Ft/fő) elérhető. Mivel a szállodában éjjel és nappal is adott a zene és a hangulat, egy jó buliért ki sem kell mozdulni a hotelből. „A fiatalabb generációk kedvelik az otthonos, kényelmes, de mégis alkalmi és érdekes elrendezésű szobákat, belsőtereket. Kimondottan fontos számukra, hogy egy hotel számos közösségi teret kínáljon, valamint, hogy ne csak a szállodán kívül legyen lehetőség az ismerkedésre, szórakozásra, szabad együttlétre éjjel és nappal. Alapigény a korlátlan wifi elérhetőség és az igényes gasztro kínálat mind az ételek, mind az italok terén.” – tette hozzá a szakember. A Cook's Club szállodák száma idén már hétre emelkedik a Spanyolországban, Görögországban, Törökországban, Olaszországban és Egyiptomban nyíló új hotelekkel, melyek Magyarországon kizárólagosan a Neckermann Utazási Iroda kínálatában találhatóak meg.

Y generációs hotel: szabadon, együtt, éjjel és nappal…

A Cook's Club hotelek olyan tengerparti szállodák, amelyeket az új generációs utasok számára terveztek, akik értékelik a gasztro különlegességeket, és olyan nyaralást szeretnének, ahol napjaikat és éjszakáikat hasonló gondolkodású emberekkel, tökéletes zenével kísérve tölthetik. A pároknak és baráti társaságoknak tervezett, egyszerű és elegáns szobák központi medencéhez kapcsolódnak, amely éjjel-nappal a társasági élet és a szórakozás színtere. A Cantina-ban a hagyományos helyi konyha mellett a világ legjobb street-food ételei színesítik a választékot, az egészséges vegán ételektől kezdve minden igényt kielégítenek. A Captain Cook bár koktéljai a legfrissebb hozzávalókat és a prémium szeszesitalokat ötvözik egy kitűnő berlini bartender receptjei alapján. A hotelben a fizetés mikrochip-karkötővel vagy előre feltöltött kártyával történik, készpénzmentesen. A vendég a nyaralás elején felölti az egyenlegét és a nyaralás végén fennmaradó összeget természetesen kijelentkezéskor visszakapja. A „személyes e-pénztárca” tárol minden költést és minden fizetés után jelzi, hogy mekkora összeg áll még rendelkezésre.

 

Ossza meg az információt!

TGZ_7720.jpg TGZ_7013.jpg TGZ_7500.jpg

A színes, mobiltelefon méretű köteteket kiadó könyvautomaták nyerték el idén a legtöbb szavazó szimpátiáját a Highlights of Hungary ötvenöt, kiváló jelöltje közül. Az első tíz helyezett közt megtalálhatjuk többek közt a BP Underground hip hop filmjét, a KockaCsokit, Köbli Norbert forgatókönyvírót és a Ligeti boltot is.

Hatodik alkalommal díjazták hazánk legizgalmasabb kreatív projektjeit és példaértékű történeteit a Highlights of Hungary keretein belül. A független kezdeményezés idén is kategóriák nélkül irányította a reflektorfényt kiemelkedő, magyar teljesítményekre, a közönség pedig kiválasztotta kedvencét a művészeti tevékenységek, szociális projektek, sportteljesítmény, irodalmi vonatkozású ötletek, mezőgazdasági, turisztikai és szociális koncepciók közül.

A Highlights of Hungary alapítóinak célja, hogy az idei évben olyan kreatív platformmá nőjenek, ahol az összes szereplő - kurátorok, jelöltek, üzleti és médiapartnerek, közönség - egymásra találhat, kollaborációk indulhatnak el, és ezáltal a HoH megtermékenyítő ereje, közösségi, társadalmi hatása tovább erősödik majd.

A jelöltekről és díjazottakról a Highlights of Hungary honlapján lehet többet megtudni.

A Highlights of Hungary közönségszavazásának első tíz helyezettje

 1. helyezett - POKET ZSEBKÖNYVEK
 2. helyezett - BP UNDERGROUND HIP HOP FILM
 3. helyezett - SZTALKER CSOPORT
 4. helyezett  - MFÖEK
 5. helyezett - MATHIAS CORVINUS COLLEGIUM
 6. helyezett - KÖBLI NORBERT forgatókönyvíró
 7. helyezett - KOCKACSOKI
 8. helyezett - ARANY-MICHELS TÍMEA református lelkész
 9. helyezett - LIGETI BOLT
 10. helyezett - ADD TOVÁBB       

  

KURÁTORI DÍJ: TÜNDÉRKERTEK

KÜLÖNDÍJAK

MARIE CLAIRE KÜLÖNDÍJ: ARANY-MICHELS TÍMEA református lelkész

KREATÍV KÜLÖNDÍJ: GLOVEYE

KPMG különdíj: GLOVEYE

BRAINBAR:  MATHIAS CORVINUS COLLEGIUM

COCA-COLA „FENNTARTHATÓ KÖZÖSSÉGEK KÜLÖNDÍJ” : NAGY LÉPÉS FUTÁRSZOLGÁLAT 

MINISZTERELNÖKSÉG KÜLÖNDÍJA: EGYSZÜLŐS KÖZPONT

 

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

A Budapest rovat további hírei

Európa erőemelői népesítik be az Olimpiai Sportparkot Győrben március elején a Masters RAW Erőemelő Európa-bajnokságon.
Fonó, 2019. február 16-17. Vonós mesterhangszerek kiállítása, borkóstolók, koncertek Gwendolyn Masin (hegedű) és Szalai Éva (zongora) Vizeli Máté szóló- és kamaraestje Opera Quartet Sáránszky Pál Emlékkiállítás Kevés szakma van a világon, amely nem futószalagon termeli termékeit, ahol a mester keze munkája döntő jelentőségű. A Wine & Violin Hegedűkészítők Szalonján hazai hegedű- és vonókészítő mesterek mutatkoznak be, az esti koncerteken pedig világhírű művészek és remekművek szólalnak meg. A kiállított vonós hangszereket kézbe lehet venni, ki lehet próbálni; hegedűk titkai nyílnak meg a látogatók előtt, miközben hazai borászatok nedűit kóstolgathatjuk. A Fonóban nyolcadik alkalommal rendezzük meg a Wine and Violin hétvégét, de a kiállítás és a szalonon kíállító mesterek az elmúlt években sikerrel mutatkozott be Belgrádban, és Torontoban egyaránt. "Egy hegedű megalkotásához, mint egy jó bor elkészítéséhez, szükséges a megfelelő alapanyag, a tudás, elkötelezettség, valamint a szakmánk iránti alázat és tisztelet. Az elkészült hangszerek mind egyediek, a készítők sajátos vonásait hordozzák magukban. Fontos a különböző részletek alapos kidolgozása egy tökéletes tárgy megalkotásához, ami az emberi érzékeket próbálja maximálisan kielégíteni. Ezzel a gondolkozással igyekszünk a magyar hegedűkészítést újra felvirágoztatni. Jöjjenek és találják meg a számukra legmegfelelőbb hangszert és beszélgessenek kötetlenül készítőikkel egy finom bor társaságában!" (Faragó-Thököly Márton hegedűkészítő, a kiállítás szervezője) Kiállító készítők: Adonyi Iván, Bárdi Szabolcs, Draskóczy Gábor, Etzler Bernd, Faragó-Thököly Márton, Ficsor Gergely, Gollob Balázs, Héjja János, Holló Bence, Kovács Tibor, Kőrösi Ferenc, Lakatos László, Nagy András és Popara Nikola A kiállítókról bővebben itt: http://www.wineandviolin.com/ Emlékkiállítás: Sáránszky 100 Sáránszky Pál (1919-2000), a 20. század második felének legjelentősebb magyar hegedűkészítője és tanító mestere, idén lenne 100 éves. Kiállított hangszereivel és egy kerekasztal beszélgetéssel emlékezünk meg sokunk mesteréről." PROGRAM: február 16. 16.00-tól látogatható a Wine and Violin kiállítás 17.30 kiállításmegnyitó 18.00 kerekasztalbeszélgetés a készítőkkel, vezeti: Tóth Endre zenetörténész 19.00 Gwendolyn Masin (hegedű) és Szalai Éva (zongora) koncertje Műsor: Wolfgang Amadeus Mozart: e-moll szonáta hegedűre és zongorára K.304 Maurice Ravel: Posztumusz szonáta hegedűre és zongorára Ravel: Tzigane Fauré: Après in rêve Vecsey: Valse triste Debussy: Beau soir Piazzola: Chau Paris 20.30 Vizeli Máté szóló- és kamaraestje: Határmezsgyék Vizeli Máté - hegedű Konta Noémi - csembaló Kovalszki Mária - zongora Egervári Mátyás - cimbalom Műsor: S. Bach: Grave és Fuga az a-moll szólószonátából Vizeli Máté: Kalotaszegi szonáta - I. Hajnali, II. Legényes (Fuga) I. F. von Biber: Sonata representativa Bartók: 2. rapszódia Kurtág György: 8 duó hegedűre és cimbalomra Frolov: Porgy & Bess Fantázia február 17. 12.00-tól látogatható a kiállítás 14.00 az Opera Quartet koncertje Deák Sára – hegedű Hutás Erzsébet - hegedű Tallián András – mélyhegedű Nagy Domonkos – gordonka Mozart: G-dúr vonósnégyes (KV387. No.14.) Weiner: Esz-dúr vonósnégyes (No.1. Op.4.) A kiállítás látogatása, valamint a vasárnapi koncert ingyenes. Jegyárak a szombati koncertprogramra: Elővételben január 30-ig 1500 Ft Január 30-tól 2000 Ft A koncert napján 2500 Ft Jegyek: fono.jegy.hu
A nagysikerű „MVM Koncertek – A Zongora”-sorozat mini maratonján vehet részt február 16-án és 17-én a vállalkozó kedvű közönség. A hétvégén, szombaton és vasárnap összesen négy koncert kerül megrendezésre a Festetics Palotában: négy kiváló, egyúttal egymástól igen különböző művészt hallgathatunk meg. Ebben a teremben a művészek és a közönség zárt egységet alkotnak, ami egészen különleges zenei élményt nyújt a hangversenyek hallgatóinak. A maratont a csodagyermekként indult Boros Misi hangversenye nyitja szombaton délelőtt 11 órakor. Fiatal kora ellenére az egész ország ismeri a nevét és egy érett művész műsorával készül: Mozart, Schubert és Liszt darabokat hallhatunk előadásában. Este 7 órakor a szintén világszerte koncertező Király Csaba Liszt-estjével zárul az első nap. Vasárnap délelőtt a Liszt-díjjal kitüntetett Balog József koncertje lesz hallható: sokszínű műsorán Rameau, Debussy és Wolf Péter művek csendülnek föl. A maratont Dráfi Kálmán estje zárja, aki zongoraestjén lehetőséget ad egyik legtehetségesebb tanítványának, Vajda Marcellnek. A két művész a romantika világába invitálja hallgatóit, Schubert mellett, Chopin és Liszt műveit hallgathatjuk meg előadásukban. A „maraton” jelzőtől azonban ne rettenjen el egyetlen érdeklődő se, jegyeket egyenként is lehet váltani az előadásokra. A sorozat ősszel is folytatódik, 2 további hétvégén újabb nyolc zongorakoncert kerül megrendezésre: Csalog Gábor, Hlavacsek Tihamér, Gyöngyösi Ivett és Kemenes András október végén, Érdi Tamás, Falvai Sándor, Balázs János és Lantos István pedig december közepén adnak zongora koncerteket Budapesten, a Festetics Palota Tükörtermében. Jegyek már mind a 12 hangversenyre megvásárolhatók a Zeneakadémia jegypénztárában és az interneten a www.jakobikoncert.hu honlapon a Jegyvásárlás menüpontban, valamint a koncertek helyszínén (amennyiben elővételben nem kelnek el a jegyek) kizárólag az előadások előtt 1 órával kezdődően!
Idén is folytatódik a budapesti közvilágítás korszerűsítése; tavaly 4200 világítótestet modernizáltak, ősz végére további 3000 darab kerül helyére.
Nyilvános zeneórák, koncertek, filmvetítés, előadás, kerekasztal-beszélgetés is szerepel a Zeneakadémia idei családi eseményének programján. A Tehetség Napján, február 10-én bárki ízelítőt kaphat a hazai zenei felsőoktatás szakmai műhelyének életéből.
Vasárnap kezdődik a házasság hete; országszerte és a határon túl száz településen több mint kétszáz programmal irányítják a figyelmet a házasság, a család fontosságára - közölték a szervezők a rendezvény csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.
Élménynapokon és interaktív programokon keresztül mutatja be a tudományos életpályát, az agrártudományokat a Csodák Palotájában a Szent István Egyetem (SZIE) kihelyezett programja, a két intézmény által csütörtökön aláírt együttműködési megállapodás keretében.
Ünnepélyesen megnyitotta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Kárpát-medence legnagyobb fegyver-, horgász- és vadászkiállítását, a 26. FeHoVát csütörtökön, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.
Közéleti személyiségek, tudósok és alkotóművészek munkáságát ismerik el majd el a Széchenyi-család és a Stádium hírlap által alapított Stádium-díjjal - közölte a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kuratóriumi elnöke az M1 aktuális csatornán csütörtökön.
Nagyobb helyszínen, a Millenáris Park B csarnokában rendezik meg szombaton és vasárnap a 10. KávéBár Bazárt, amely kóstolókkal, barista versenyekkel, bemutatókkal és kávékészítő robotokkal várja a közönséget.

hirdetés

Ön is hirdetne?

Budapesti állások

Gyártási munka
( / Állás)

noimage
2019.02.13

Pomázi munkahely
( / Állás)

noimage
2019.02.12

Pomázi munkahely
( / Állás)

noimage
2019.02.12

Pomázi munkahely
( / Állás)

noimage
2019.02.12

HIDRAULIKUS PRÉSGÉPEN TÖRTÉNŐ MUNKAVÉGZÉS
( / Állás)

HIDRAULIKUS PRÉSGÉPEN TÖRTÉNŐ MUNKAVÉGZÉS
2019.02.11

Looking for Translator and Receptionist
( / Állás)

noimage
2019.02.06

Gyere dolgozni telefonos operátornak Óbuda szívébe!
( / Állás)

noimage
2019.01.30

Tetőfedés,építőipari munkák
( / Állás)

Tetőfedés,építőipari munkák
2019.01.17

Vagyonőri
( / Állás)

noimage
2018.12.29

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Szolgáltatások Budapesten

Miden ami ajtó, minden ami ablak
(Szolgáltatás / Építőipar)

Miden ami ajtó, minden ami ablak

Korrepetálás
(Szolgáltatás / Oktatás, fordítás)

noimage

Villanyszerelés
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Villanyszerelés

Apolas gondozas
(Szolgáltatás / Gyermekfelügyelet, idősgondozás)

noimage

SZOBAFESTES
(Szolgáltatás / Építőipar)

SZOBAFESTES

költöztetés
(Szolgáltatás / Szállítás, költöztetés)

költöztetés

Nyugdíjasházban idősellátás
(Szolgáltatás / Gyermekfelügyelet, idősgondozás)

Nyugdíjasházban idősellátás

Idősgondozás
(Szolgáltatás / Gyermekfelügyelet, idősgondozás)

Idősgondozás

Kutyakozmetikus tanfolyam
(Szolgáltatás / Oktatás, fordítás)

Kutyakozmetikus tanfolyam

Kőműves munkàt vàllalok
(Szolgáltatás / Építőipar)

noimage

Lapos tetők specialistája
(Szolgáltatás / Építőipar)

Lapos tetők specialistája

Új személyi és kiscsoportos edzés Csepelen a sétányokon
(Szolgáltatás / Életmód)

noimage

Lakásfelújítást vállalunk több éve összeszokott csapattal!
(Szolgáltatás / Építőipar)

Lakásfelújítást vállalunk több éve összeszokott csapattal!

Lakásfelújítást vállalunk több éve összeszokott csapattal!
(Szolgáltatás / Építőipar)

Lakásfelújítást vállalunk több éve összeszokott csapattal!

Tradícionális Hatha jóga tanfolyam
(Szolgáltatás / Életmód)

noimage

hirdetés

hirdetés

Ön is hirdetne?

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • Óvja is a gyermekeket a mese

  Óvja is a gyermekeket a mese

  A gyermekek zsenik - állítja Csukás István. Az ismert meseíró szerint mindenkinek kincsesbánya a gyermekkora, csak nagyon sokan elfelejtik a visszavezető utat. Ahhoz, hogy ez a korszak maradandó élményt nyújtson, és >>>
 • Rangos nemzetközi díjat nyert A szerelem egyenlete

  Rangos nemzetközi díjat nyert A szerelem egyenlete

  Az Álomgyár Kiadó nyári sikerkönyve, A szerelem egyenlete elnyerte a világviszonylatban legismertebb és legrangosabb könyves oldal, a Goodreads.com első díját romantikus kategóriában. >>>
 • Történelmi regénye jelent meg Egri László költőnek

  Történelmi regénye jelent meg Egri László költőnek

  Megjelent Egri László költő és író legújabb regénye, amely a Patrióta címet viseli. A történet 1849-ben indul és Petőfi Sándor rejtélyes sorsának alakulását követi nyomon, abból a fiktív alaphelyzetből kiindulva, >>>
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó