Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Ünnepeink sok mindenről szólhatnak, de azért valljuk be, az evés mindig központi szerepet játszik bennük. Ebből kifolyólag minden ünnepnek meg is vannak a sajátos ételei, és bár a karácsonyi fogások sokkal színesebbek, az biztos, hogy szilveszterkor sem maradunk éhen!

Annak, hogy szilveszterkor búcsút intünk az óévtől és átlépünk az új esztendőbe, mindenképp van valami különleges hangulata. Nem is csoda, hogy mindig is nagy jelentőséget tulajdonítottunk annak, hogy mit eszünk ilyenkor. A hagyományok egy része a régi paraszti kultúrából származik, igen beszédes például, hogy a babonák közül a legtöbb a háziállatokhoz vagy a konyhakerthez kötődik.

A két legnépszerűbb újévi alapanyag a sertéshús és a lencse - a malac a földet túrva előre halad a jövőbe, miközben kiforgatja nekünk a szerencsénket, míg a sok apró szemű hüvelyes a pénzt szimbolizálja és gazdagságot hoz. Azt már kevesebben tudják, hogy a zöld levélzöldségek (spenót, saláta félék) is jólétet hoznak, mivel a “zöldhasú” bankjegyekre hasonlítanak.

Ezzel szemben elviszi a szerencsénket a vad és a hal, a baromfi pedig elkaparja azt, így ezeket az alapanyagokat hagyjuk meg inkább karácsonyra.

Szilveszteri menü klasszikusok

Igaz, hogy a szilveszteri vacsora menü nem olyan változatos, mint a karácsonyi, mégis nagyon szeretjük ezeket a jól bevált klasszikusokat. A lencséből vagy babból készült leves füstölt csülökkel, a lencsefőzelék sült virslivel és a főtt virsli soha nem mennek ki a divatból, de ha valami extrábbra vágyunk, akkor sem kell csalódnunk.

Falun ilyenkorra általában megtöltik az első sütnivaló kolbászokat és már lejön a füstről a sok finom hús, amik közül némelyik megszikkad már annyira, hogy ne csak jól mutasson, de isteni finom is legyen egy hidegtál főszereplőjeként. Akinek ideje engedi, az kipróbálhat valami olyan, időigényesebb receptet is, mint a csülök pékné módra, vagy a malacsült.

Turisták ezrei lepik el szilveszter éjjel is a fővárosi utcákat, így ne lepődjünk meg, ha az újévi pezsgő koccintáskor Happy New Year Budapest felkiáltást hallunk.

Nem akarok főzni! Hova menjek?

Aki idén nem szeretne otthon enni, az is számos izgalmas program közül válogathat. Sok étterem élőzenés vacsora esttel kedveskedik vendégeinek, ami kiváló program lehet, ha egy romantikus szilveszter estére vágyunk. Akinek nem elég egy szimpla szilveszteri vacsora budapesten, az a menü mellé szuper szórakozást is kap, ha egy szilveszteri gálavacsora rendezvényre látogat el. (x)

A Budapest rovat további hírei

Január 27-től, a holokauszt nemzetközi emléknapjától látható országszerte a mozikban az Anne Frank – Párhuzamos történetek című rendhagyó dokumentumfilm, amely az Oscar-díjas Helen Mirren...
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatain használható időalapú jegyek bevezetéséről a jövő héten tárgyal a Fővárosi Közgyűlés. Kedvező határozat esetén tavasztól jöhetnek az ilyen menetjegyek –...
Az elmúlt hetekben jó híreket kaptak a téli sportok szerelmesei, ugyanis egyre több helyről lehetett hallani, hogy a népszerű síparadicsomokban idén nem marad el a szezon, sőt, a külföldieket is...
A koronavírus-betegség súlyosságát elsősorban a szervezet általános állapota és az immunrendszer fertőzések elleni védekezőképessége határozza meg, ezért korántsem mindegy, hogy milyen állapotban...
Április 3-ára írta ki az országgyűlési képviselők választását Áder János köztársasági elnök, a választás kitűzésével azonban hivatalosan még nem kezdődött meg a kampány, mert az a választást...
2021. január 1-jén lépett érvénybe a kormány új támogatási akciója, amellyel a gyermeket nevelő családok otthonteremtését segítik. Az otthonfelújítási támogatás néven híressé vált kezdeményezést...
Weboldal készítés Budapest - Ezt a három szót beírva a google keresőjébe sokkal több találat van, mint Magyarország bármely városával együtt beírva a weboldal készítést. (x)
A 2022-es választás tétje, hogy a globalisták hazai képviselői kezébe kerül az államhatalom vagy megmarad azoknál, akik az itt élő polgárok javára és érdekében használják azt – többek között erről...
A lakosság, a kereskedelem és a karitatív szervezetek számára egyaránt hasznos lehet az a hiánypótló ajánlás, amit a lejárt minőségmegőrzési idejű termékek fogyaszthatósági határidejéről állított...
Az ígéret szép szó, ha megtartják úgy jó: megvalósult a bírák és az ügyészek béremelése! - írta az igazságügyi miniszter keddi Facebook-bejegyzésében.

A címlapról

Január 27-től, a holokauszt nemzetközi emléknapjától látható...
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatain használható időalapú...
Január 17-én, hétfő este jelent meg a Magyar Közlönyben a fokozott...
Már a harmadik oltás nagyon erősen növeli a védettséget, utána pedig...
A „családbarátság” mára országossá vált, a jó házasság és a család a...
Lezárult Erdős Norbert, az Agrárminisztérium...

Könyvajánló

A dominó a Példabeszédek könyvének 58 bölcs mondását segíti elsajátítani játékos formában.
Megkönnyíti az együttműködést, ha ismerjük egymás viselkedési stílusát.
A változások a feje tetejére állíthatják az életünket, boldogulásunk ilyenkor azon múlik, mennyire vagyunk képesek a helyzetet elfogadni, és új tervet kidolgozni.
Miként tette naggyá az értelem és az erkölcsi szándék a Nyugatot?

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Ahogy sejteni lehetett, a kiskereskedelmi láncok szorongatásának mi vásárlók is vesztesei leszünk.
Néhány hete furcsa videóval sokkolta az embereket a német katasztrófavédelem, melynek főszereplője mécsessel fűtött. Működhet-e a dolog? A választ az alábbi videóból tudhatjuk meg.
Némelyek szerint nem létezik a gyermekeket célzó szexuális lobbi. Erre ismét rácáfolt a valóság - Magyarországon.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech