Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

A külföldi tulajdonú élelmiszerláncok magyar vásárló retteghetnek mit hoz a nagy reform.

Reszkethet a Spar, a Lidl, az Aldi, a Penny, az Auchan és a Tesco, mert ha a kormány komolyan gondolja, amiről Lázár János beszélt, akkor rossz idők jöhetnek a magyar vásárlók kedvenc boltjaira.

A magyar vásárló árérzékeny. És igen, előnyben részesíti a magyar terméket, ha nem elszállt áron kínálják, azaz, ha versenyképes.

A kormány magyarkodásai jó hatással voltak ezekre a láncokra: növelték a magyar áruk arányát a kínálatban. A gond az, hogy kevés magyar  termelő tud az országos lefedettséghez elegendő, egységes minőségű terméket biztosítani a láncoknak, ezért azok kénytelenek importálni.

Mi pont ezért szeretjük őket: stabil, kiszámítható minőségre, és kedvező árakra találunk, ha bemegyünk ezekbe a boltokba az ország bármelyik részén.

A vidék és a mezőgazdaság hatalmas fejlesztés előtt áll és ennek új urai, akiket Lázár képvisel, a megtermelendő árut nem akarják a fenti üzletek feltöltésére használni, hogy a kereskedelmi hasznot azok fölözzék le. Emiatt valahol persze érthető, hogy a teljes láncot a magyar szereplők akarják üzemeltetni, ezért vannak útban a multik.

Ha a magyar élelmiszerlánc megjelenése és felfuttatása piaci körülmények között történik, nincs benne semmi kivetnivaló, még ha kis megkülönböztetett figyelmet kap is állambácsi részéről. De ha igazi piaci verseny helyett magyarok milliói által használt és kedvelt multik kicsinálásával, az már nem tetszik. Ha mesterségesen belenyúlnak a piacba, azzal a vásárlók tömege, azaz mi, nem fogunk jól járni.

Az a bajom a Lázár-koncepcióval, hogy nem nézi a vásárlók érdekeit és látatlanban borítékolom: tervének kivitelezése áremelkedéssel fog járni.

Egy korrekt cikk a témában itt.

Még több írás a blog rovatból

Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?
Pénteki munkanap, 11:45, az Erste számlák nem elérhetőek Dzsordzsal.
Ahogy sejteni lehetett, a kiskereskedelmi láncok szorongatásának mi vásárlók is vesztesei leszünk.
Néhány hete furcsa videóval sokkolta az embereket a német katasztrófavédelem, melynek főszereplője mécsessel fűtött. Működhet-e a dolog? A választ az alábbi videóból tudhatjuk meg.
Némelyek szerint nem létezik a gyermekeket célzó szexuális lobbi. Erre ismét rácáfolt a valóság - Magyarországon.
Ha miattuk újabb lezárásokra kényszerül az ország, lesz irgum-burgum!
A külföldi tulajdonú élelmiszerláncok magyar vásárló retteghetnek mit hoz a nagy reform.
Szerintem a minimálbér-emelés egy titkos fegyver - az állami hiány ellen.
Az amerikai elnök döntése hamarosan Magyarországon is éreztetheti hatását.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech