Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Mondja el véleményét az Újpest Településképi Rendelet (TKR) és Településképi Arculait Kézikönyv (TAK) Felülvizsgálatával kapcsolatban

A véleményeztetésre bocsájtott településképi tervanyagokat 2021. május 1. és május 31. között lehet véleményezni.

Mondja el véleményét az Újpest Településképi Rendelet (TKR) és Településképi Arculati Kézikönyv (TAK) felülvizsgálatával kapcsolatban

A múlt év végén értesítettük Önöket arról, hogy Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata 207/2017. (XII. 14.) számú határozatával elfogadott Újpest településképi arculati kézikönyvének (TAK) és a településkép védelméről szóló 27/2017. (XII. 18.) önkormányzati rendeletének (TKR) felülvizsgálatát megindította.

Az elmúlt időszakban a megváltozott törvényi, jogszabályi és Fővárosi Önkormányzati rendeletben foglaltakra tekintettel, a mindennapi használat során szerzett tapasztalatok beépítésével elkészült a fenti két dokumentum, melyek az alábbi linkről elérhetők:

https://ujpest.hu/foepiteszi-iroda/#1606389410535-c9e7720e-fe48

 

Értesítjük az érdeklődő újpesti lakosokat, a partnereket, hogy az elkészült, véleményeztetésre bocsájtott településképi tervanyagokat 2021. május 1. és május 31. között lehet véleményezni, a rendkívüli vészhelyzetre való tekintettel az előírásoknak megfelelően részben elektronikus formában. Véleményüket, észrevételeiket a Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail, illetve a 1041 Budapest István út 15. Főépítészi Iroda postai címen várjuk.

Az ügyben 2021. május 19-én (szerdán) 16.00 órától a TEAMS felületén online kerül megtartásra a tervismertető fórum, melyre előzetesen a részvételi szándékot írásban a Főépítészi Iroda valamely elérhetőségére kell megküldeni, 2021. május 18. 12:00 óráig. A jelentkezők részére fogjuk megküldeni a fórum elérhetőségének linkjét (ehhez e-mail elérhetőség megküldése feltétlen szükséges).

Forrás: ujpest.hu

Még több hír Észak-Pestről

A Budapest Főváros Önkormányzat, Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat és az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet együttműködésének eredményeképp több mint 1000, 60 évesnél idősebb újpesti...
A 2020-ról idénre halasztott tokiói olimpián 174 fős magyar csapat vesz részt.
A Drégelyvár utcaihoz hasonló, nagyobb szabású fejlesztéseken kívül kisebb volumenű, a lakossági igényeket is figyelembe vevő, a közterületek használatát kényelmesebbé tevő korszerűsítéseket is...
Július 5-én, hétfőn megkezdődtek a Göncöl utca felújításának kivitelezési munkái.
A parlagfű nagymértékű elszaporodásának a közegészségügyi és gazdasági károsító hatása számottevő.
Budapest Főváros Önkormányzata idén is meghirdette Budapest Építészeti Nívódíja 2021 pályázatát, amelynek lebonyolítója a Budapesti Építész Kamara.
Ilir Meta albán és Áder János magyar köztársasági elnök jelenlétében avatták fel az albán nemzeti hős Szkander bég (Kasztrióta György) emlékművét a városligeti Platán sétányon.
Megdöbbentő és egyben szörnyű látványt nyújt a IV. kerületben lévő zöldterület, ami egyben Budapest egyik legnagyobb összefüggő lakótelepi parkja is.
Illetve állhatna, ha nem csak optikai csalódásról lenne szó.
A XV. kerületi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat tagjai is csatlakoztak a “Jerusalema tánckihíváshoz”.
Hétvégéken a 69-es vonalán is utazhatunk a modern CAF-villamosokkal.
Május elsejétől Tóth Józsefné irányítja a Zuglói Szociális Szolgáltató Központot. A szakember több mint tíz éve dolgozik a központban, idén pedig úgy gondolta, megpályázza az intézményvezetői...
A XIII. kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete – igazodva a fővárosi parkolási rendelethez – 2020 októberében módosította a helyi parkolási rendeletet.
Nyári igluba hozhatnak tanszereket azok az újpestiek, akik szívesen segítenek rászoruló gyerekeknek.
A Fővárosi Önkormányzat még 2017-ben határozott a Budapest területén, a fővárosi tulajdonú vagy kezelésű területeken található “vattafák”, azaz a termő kanadai nyárfák kivágatásáról. Az újpesti...
A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. Kerületi Rendőrkapitányságán 2021. május 5-én tett feljelentést egy férfi, akinek egy áruház parkolójában álló lezárt kocsijából ellopták a táskáját – áll a...
A kerület születésnapja június 1. Ezen a napon vált 1938-ban önálló közigazgatási egységgé.
Egy hosszú kényszerszünet, a tavalyi események lemondása és a tavaszi várakozás után újra megrendezi az I bike Budapest felvonulást a Magyar Kerékpárosklub.

A címlapról

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint a...
Csatlakozott a Díjnet Zrt. rendszeréhez az NHKV Nemzeti...
Újabb szakaszához érkezik az M3-as metró felújítása.
Horváth Zoltán egyedi GPS kerékpár nyomkövetőt fejlesztett
A 2020-ról idénre halasztott tokiói olimpián 174 fős magyar csapat...
Már meg is van az eredménye az elmúlt napok időjárásának.

Könyvajánló

Okoscégek a holnap munkavállalóiért
Nagy Eszter „Naugye” című naplóregénye ad választ a kérdésre
Már régóta publikáló íróknak is nagyon-nagyon nehezen sikerül, vagy egyáltalán nem is, hogy megjelenő könyvük az előrendelési sikerlistákon szerepeljen, pláne, hogy vezető helyet foglaljon el.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Hála a progresszív nézetek terjedésének és számos magyar és nemzetközi vállalat felelősségvállalásának, belátható időn belül megnyílhat az út a jelenleg még tiltott poligámia (többnejűség) és a pedofília legalizálása előtt.
A Hit Rádió vendége Ruff Tibor teológus-filozófus volt, aki nagyon érdekesen, gyakorlatiasan válaszol hallgatói kérdésekre.
A Hit Rádió interjúja Gesztesi Károllyal.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Enyhítette a Ligetvédő aktivisták büntetését és közérdekű munka helyett megrovásban részesítette őket a Fővárosi Törvényszék szerdán kihirdetett másodfokú, jogerős ítéletében - tudatta a bíróság közleményben.
ngyenes bohócdoktoriskolába várj a Mátrix Közhasznú Alapítvány azokat az önkénteseket, akik szeretnének részt venni gyerekek és felnőttek számára szervezett jótékonysági programokban - olvasható az alapítvány keddi közleményében.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat IfYou programjában több mint 15 ezer fiatal került közelebb az önkéntességhez