Alig több mint egy hónap, és itt a Női vállalkozók napja! Ez az egész napos, izgalmas előadásokkal és kerekasztal-beszélgetésekkel teli rendezvény az üzleti világban mozgó, vagy abban még csak eligazodni vágyó nők számára nyújt hatékony útmutatást.

A szervezők rendhagyó kapcsolatépítő programmal is készülnek, a sokszínű előadói gárdában pedig olyan ismert nevektől tanulhatunk, mint Jakupcsek Gabriella vagy épp Lakatos Márk.

Szerencsére stabilan növekszik a vállalkozói kedv Magyarországon – nőként egyre többen kerülnek vezetői szerepkörbe, és egyre több a nők által vezetett, sikeres vállalkozás is. Természetes, hogy a legtöbb nő nem csak cégvezetőként és vállalkozóként, hanem anyaként és feleségként is helytáll, ezért a hatékony időbeosztás épp olyan fontos téma, mint az üzleti sikerekhez kulcsot jelentő gyakorlati tudnivalók.

Ezeket a hölgyeket szólítja meg a Női vállalkozók napja, ami egyszerre ad gyakorlati tudást a még egészen kezdőknek és a már rutinos üzletasszonyoknak is. Éppen ezért itt nem csak a karrierépítéshez kaphatunk értékes tanácsokat, hanem az életünkben kialakítandó balansz és harmónia is fontos alapkérdés a konferencián, ahogyan az is, hogyan tudunk motiváltak maradni és észszerű kereteket tartva dolgozni a hétköznapokban.

A nap során természetesen fókuszba kerül a kapcsolatépítés: erre jó lehetőséget szolgáltat a kiállítói tér, ahol a résztvevők alvállalkozókat és beszállítókat találhatnak, valamint új, nekik szóló termékeket és szolgáltatásokat ismerhetnek meg. Ezen felül különleges ismerkedési lehetőséget ad a Kapcsolatépítő Női Kör. Ez a rendhagyó program keretet biztosít hozzá, hogy az introvertáltabbak is kibontakozzanak, és hatékonyan bővítsék kapcsolati hálójukat.

Jakupcsek Gabriellától Lakatos Márkig

Mindehhez olyan ismert üzleti- és médiaszemélyiségek tanácsait hallgathatjuk meg, akik sok éves tapasztalat birtokában adják át a tudásukat a résztvevőknek. „Hisszük azt, hogy egy nő egyszerre lehet sikeres a karrierjében és a magánéletében is. Épp ezt szeretnénk bemutatni az előadókon keresztül, akik már csak ebben is példaképek lehetnek” – hangsúlyozza a szervező Mihalik Gyöngyvér.

Bőven lesz kitől inspirációt meríteni, hiszen az előadók listája különösen színes és tartalmas. Elsőként Szalay Ádám, a TV2 Naplójából ismert kommunikációs szakértő hozza el húsz éves médiakarrierje során gyűjtött tanulságos történeteit, és megtanít a bizalom építésének három titkára is. Utána az ismert stylist, Lakatos Márk és a „Hogyan legyek jó nő?” blog szerzője, Takács Nóra segít eldöntenünk: milyen smink, haj és ruha áll a legjobban, és hogyan segíthet a megjelenés a céljaink elérésében? Ezek után pedig izgalmas előadást hallhatunk a márkaépítésről a Gazdagmami oldalról ismert Vida Ágnes online marketing szakértőtől, aki arra is kitér: mit érdemes beemelni az énmárkánkba, és mit jobb kihagyni belőle.

Az estig tartó előadásokon még számos fontos területet körüljárunk: a pénzügyi szakértő arra tanít bennünket, hogy női vállalkozóként is merjük elkérni a munkánk árát, majd egy meghökkentően izgalmas kerekasztal-beszélgetést hallhatunk a női ciklus és a kreativitás összefüggéseiről. Téma lesz az is, hogyan érvényesülhet egy női vállalkozó a férfiakkal teli üzleti világban? Végül pedig az élet hozta nehézségek közepette való helytállásról is gondolatébresztő előadást hallhatunk: az ismert műsorvezető, Jakupcsek Gabriella tévés karrierje során rengeteg értékes tapasztalatot halmozott fel, és erről számot is ad a résztvevőknek. Az esemény végén ezek után egy kvízjátékra is sor kerül, ahol a kiállítók értékes nyereményeket ajánlanak fel az első 3 helyezettnek. 

És habár a rendezvényen elsősorban női résztvevőkkel számolnak, a belépés a férfiaknak is nem hogy megengedett, kifejezetten javasolt! Így a másik nem is betekinthet feleségük, barátnőjük vagy családtagjuk kihívásaiba és gondolkodásmódjába. A jegyeket érdemes mihamarabb lefoglalni, hiszen december 10-éig ezt még 50 százalékos kedvezménnyel tehetjük meg.

hirdetés

Kormányablak hírek

A hírcsatorna nem található.

A Budapest rovat további hírei

Húsvétkor változik a MÁV–Volán-csoport járatainak közlekedési rendje, valamint a BKK járatainak menetrendje is módosul.
A húsvéti ünnepek alatt is a megszokott rendben szállítja el a hulladékot a fővárosban az FKF Hulladékgazdálkodási Divízió – tájékoztatta a Budapesti Közművek szerdán az MTI-t.
A kormányt kérdezik a képviselők az Országgyűlés hétfőn záruló kéthetes ülésének utolsó napján.
Magyarország békéje és biztonsága csak az ország védelmi képességének megerősítésével garantálható – hangsúlyozta Kutnyánszky Zsolt védelempolitikáért, haderőfejlesztésért és védelmi iparért felelős...
Három év kényszerszünet után csütörtöktől vasárnapig ismét sor kerül a Balaton Szupermaratonra, amelyre 386 településről és 17 országból érkezett eddig nevezés.
Ősszel az AirAsia közvetlen légijáratot indít Bangkok és Budapest között, miután 2023-ban az egy évvel korábbi kétszeresére nőttek az idegenforgalmi adatok a két ország között – jelentette be...
Változtak a gépjárműadó befizetésének feltételei 2024-től.
A nemzeti ünnepre készül az ország – írta Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, aki a Facebookon osztotta meg a legfontosabbakat az idei március 15-i programsorozatról. A...
Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Sándor-palotában felkereste Sulyok Tamás köztársasági elnököt – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Március 21-én Budapesten, a Pólus Center mellett felállított nagysátorban kezdi meg 30. országos jubileumi turnéját a Magyar Nemzeti Cirkusz; a tizenhét állomásos országjáráson többek között...

A címlapról

Húsvétkor változik a MÁV–Volán-csoport járatainak közlekedési...
A húsvéti ünnepek alatt is a megszokott rendben szállítja el a...
A kormányt kérdezik a képviselők az Országgyűlés hétfőn záruló...
Magyarország békéje és biztonsága csak az ország védelmi...
Három év kényszerszünet után csütörtöktől vasárnapig ismét sor kerül...
Ősszel az AirAsia közvetlen légijáratot indít Bangkok és Budapest...

Könyvajánló

Dr. Szántó Szilvia, a Budapesti Gazdasági Egyetem mentálhigiénés tanácsadója egy háromrészes regény után (Nárcisz-trilógia), idén elkészült a történethez tartozó terápiás könyvvel is, ami segít azoknak, akik a regény főszereplőjéhez hasonlóan átéltek érzelmi vagy más típusú bántalmazást.
„Az elmúlt 500 évben azok a nemzetek emelkedtek fel, amelyek a pénzt tőkévé alakították, feltaláltak és bevezettek új technológiákat, a társadalom széles rétegeinek adtak tudást, és teret adtak a tehetségek érvényesülésének” – többek között erre hívja fel a figyelmet legújabb kötetében Matolcsy György, majd hangsúlyozza: „A múlt sikerei azonban nem adnak pontos iránytűt, mert a történelem, benne a gazdaság törvényei döntő pontokon megváltoztak. Azokat érdemes követni, akik már a jövőből hozzák előre a működésüket, és már korunk gondolati forradalmára, ezen belül a fenntartható közgazdaság törvényeire építik működésüket.”
Megjelent a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa.
A legnagyobb és legkomplexebb iparág az emberiség történetében.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

A gyorsabb áthaladás ILLÚZIÓJÁNAK érdekében, kérjük fáradjanak az önkiszolgáló kasszákhoz!
Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Több mint 7 évtizeden át volt Kispest lakosa a jeles tanárember, Pataki Gyula.
A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.